• Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • YouTube

In gesprek met Kristiaan

Kristiaan is een nuchtere, no-nonsense man die van hectiek en drukte houdt, dat motiveert hem extra en hij is dan ook goed tegen werkdruk bestand. Hij heeft een optimistische natuur, is goed sociaal vaardig en vlot communicatief. Hij past zich daardoor makkelijk aan zijn (werk)omgeving aan. Kristiaan zoekt graag naar manieren om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Hij schakelt makkelijk, houdt in de uitvoering van zijn taken goed de vinger aan de pols en aarzelt niet om in te grijpen daar waar wenselijk of geboden is.

‘In gesprek met Kristiaan’, Accountmanager.

Ha Kristiaan, jij bent aangewezen door Sylvester Persoon om dit gesprek met jou te voeren. Jij bent hierbij ook de eerste niet-Finance Professional aan het woord, maar dit ben je wel geweest, toch?

Ik ben inderdaad gestart als financial bij Agium en toen doorgestroomd naar mijn huidige rol. Mijn financiële studie en ervaring komt goed van pas en maakt dat ik in staat ben om te begrijpen waar het over gaat.

Wat maakt je blij in de samenwerking met de professionals van Agium?

Goede vraag, want het is inderdaad samenwerken. Ik waardeer de openheid en constructieve houding van onze professionals erg in de samenwerking. Zodra ik een kans heb, pols ik de personen die kunnen aansluiten. Dan slaan we het plat en spreken we onze aanpak af, de ene keer meer in overleg dan de andere keer, maar wel in het gedeelde belang van zowel de professional, als de opdrachtgever, als Agium.

Juist omdat jij zo nauw samenwerkt met de Finance Professionals, ben ik benieuwd naar welke vraag jij  - aan een Agium’er stellen - als je zelf geen Agium’er was?

Hoeveel ruimte is er voor een eigen manier van werken? Hoe strak is alles bepaald?

En als je deze vraag zelf mag beantwoorden..

Voldoende strak, voldoende vrijheid. De dingen die wel vast en bepaald zijn, hebben ook een reden, óf om je te helpen in je werk óf om consistent te zijn in onze werkwijze naar opdrachtgevers. Ik ervaar ruim voldoende vrijheid en beheer voor 90% mijn eigen agenda.

Kristiaan, je gaf in het begin al aan dat je brede rol hebt bij Agium. Binnen Agium staat het ontdekken- en inzetten van je talent hoog in het vaandel. Hoe manage jij jouw talent?

De balans vinden tussen hard werken (kwantiteit) en ruimte vinden voor even nadenken over kwaliteit. Ik ben goed in consistent en planmatig hard werken, waardoor dingen lopen zoals ik hoop dat ze lopen.

En wat inspireert je?

Ik ben een ambitieus iemand, altijd al geweest. Daar zie ik weinig verschil tussen zakelijk en privé. Doelen stellen en behalen, of het nu omzet is of een woonboerderij later, daarvoor gaan vind ik mooi. Wat betreft inspiratie probeer ik van de mensen om mij heen de beste dingen over te nemen, in werkwijze en in gedrag, voor zover dat bij mij past.

Hoe zie jij Agium als organisatie? En jouw eigen rol hierin?

Een organisatie die continu in beweging is, waarin verantwoordelijkheid gegeven wordt aan iedere schakel in het geheel. Eigenlijk kun je je ei altijd kwijt, omdat er veel moet gebeuren op ieder vlak. Ik heb bijvoorbeeld nog niet één keer een vervelend gesprek gehad omdat iets een keer niet lukte.

Hoe ziet je werkdag er uit?

Vaak check ik einde van de dag, maar ook begin van de dag waar de belangrijke of tijdsgebonden taken en afspraken zitten op de dag. Dit bepaalt of ik wat rustiger op start met en bak koffie en wat geklets of direct op scherp achter het scherm. Ik heb veel afspraken door het land heen, maar heb ook genoeg momenten om rustig op kantoor te zitten, niet al te hectisch, m.u.v. enkele dagen. Ik laat ook altijd wat ruimte om iets urgents op te kunnen pakken. Als een opdrachtgever belt dat hij snel iemand nodig heeft, wil ik alles kunnen laten vallen en daarop focussen.

Wat zijn de laatste trends binnen jouw vakgebied?

Veelal wordt er gesproken over een overgang van klassieke finance naar een business partner zijn. Daarbij willen de gedreven CFO’s en managers niet langer aan het einde van het proces zitten, waarbij financiële administratie vastlegt, factureert en administreert.

Ze willen continu aangehaakt zijn, signaleringen doen zodra ze plaatsvinden en niet rond maand- of jaareinde. Om dit te realiseren onderzoeken ze BI-tools voor informatievoorziening en automatisering om capaciteit vrij te maken om adviezen te doen over deze informatie. Dit zijn procesmatige oplossingen waarbij de soft-skills van de financials een obstakel kunnen zijn, zo veranderen ook de requirements op dat vlak.

Wat zijn je drijfveren hierin?

Ik haal voldoening uit dingen goed doen. Dat mensen zeggen; Fijn dat jij daarbij betrokken bent geweest. Parallel doet het mij iets als mensen het waarderen, ik beloof ze mijn commitment en perspectief. Als alles dan op zijn plek valt geeft dat een top gevoel. Intrinsiek heb ik een soort bewijsdrang naar mijzelf.

Op welke resultaten mik je? En verschillen deze met toen je hiermee begon?

Uiteraard krijg ik mijn targets mee, maar echt mikken doe ik niet. Ik probeer gewoon ruimschoots mijn doelen te halen, dus ik mik hoger dan noodzakelijk, wel zo prikkelend. Een verschil tussen nu en mijn start merk ik zelf niet op.

Wat levert het op voor Agium?

Kwalitatieve groei. Ik neem goede mensen aan en verbind interessante opdrachtgevers aan Agium. Dat is voor mij leerzaam en voor Agium gezond.

Wat is tot nu toe het grootste probleem waar je tegenaan bent gelopen?

Mijn energie en opgewektheid doseren kan soms een probleem zijn. Ik ben iemand die als een hoog sensitieve sneltrein vooruit wil, dag in en dag uit. In een organisatie als Agium waarin zaken snel bewegen en ruimte is voor meer output, ben ik geneigd té hard te gaan. Daar werd ik bewust van gemaakt en daar heb ik echt stappen ingezet.

En het grootste succes?

Mijn grootste succes is de samenwerking/partnering met een specifiek bedrijf, waar ik regelmatig langsrij. Na veel pogingen kwam ik eindelijk in contact met de Finance Director, waarmee ik en Agium goed klikten. De eerste Agium professional werkt er ondertussen en doet het goed! Als kers op de taart organiseren we samen een bijeenkomst waar we finance beslissers bijeenbrengen, echt samen iets organiseren en niet slechts samenwerken.

Wat zijn de belangrijkste factoren hierin?

Verantwoordelijkheid krijgen, nemen en waarmaken. Het werk moet er toe doen, natuurlijk heb ik ook herhalende of eentonige werkzaamheden, maar ze moeten een einddoel dienen, dan blijf ik gedreven.

Hoe zou je het Agium DNA omschrijven?

Betrokken, vriendelijk, constructief, intelligent, gedreven en gezellig.

Wat biedt Agium jou?

Vrijheid, middelen en steun. Ik word grotendeels vrijgelaten in mijn werkwijze. Uiteraard zijn er centrale momenten, trainingen en bepalingen, maar ik kies bijvoorbeeld vaker LinkedIn, waar een andere collega liever belt. Dan is Agium niet het bedrijf om mij in het keurslijf te drukken.

Ook krijg ik de middelen om mijn werk goed uit te voeren, als kennissen vragen of ik dit niet voor mezelf zou kunnen doen omdat dat meer opbrengt, leg ik ze uit dat het niet alleen even netwerken is, maar een samenhangend geheel van kennis, kunde, capaciteit en gedeelde doelen. Ik voel hierbij ook enorme steun, omdat ze in mij geloven, ook als ik het soms ook spannend en uitdagend vind.

Waar ben je trots op als werknemer van Agium?

De stappen die we zetten in omvang en professionalisering. Het is in een huidige markt best aanpoten om goede medewerkers aan te trekken en dat lukt ons goed. Daarnaast merk ik in de samenwerking met onze professionals en opdrachtgevers dat het slimme, vriendelijke en gedreven mensen zijn. Ik ben er trots op dat ik bij deze groep mensen hoor.

Wat vindt je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Goed, waarbij we wel nog constant alert blijven op wat beter kan. Ik merk dat er veel aandacht voor is en dat we ondertussen op een mooi niveau zitten. Vooral de breedte van de opties zie ik positief groeien, zelf heb ik bijvoorbeeld drie dagdelen met een trainer gewerkt aan communicatie, voldoende rust creëren en omgaan met irritaties. Op maat en nuttig.

Hoe zou je de sfeer binnen Agium omschrijven?

Een goede balans tussen professionaliteit en lang leve de lol. We weten allemaal dat er gewerkt moet worden, dat de rekeningen betaald moeten worden en dat we een reputatie hoog hebben te houden. Maar als ik met collega’s een biertje drink om een borrel of eindejaarsfeest, voelt het niet alsof ik met collega’s ben en mij netter moet gedragen dan met vrienden. Nu moet ik zeggen dat de politiek-correcte rem er na bijna drie jaar wel vanaf is…

Waarin is Agium onderscheidend?

De constante drive die er bij zoveel mensen is om mooie dingen neer te zetten, of dat nu een rapportage, een event of een dialoog is. Een soort intrinsieke vlam, waarbij de mensen binnen Agium goed aanvoelen met welke houding en mensen we dat bereiken. Daarnaast valt de consistentie en het kwaliteitsbesef mij op en vind ik dat onderscheidend.

Waar staat Agium in 2020, als het aan jou ligt?

In de telefoon van veel beslissers binnen Finance en HR. Deze personen weten ons (en wij hen) steeds vaker en eerder te vinden bij het maken van een plan/visie. Ondertussen durf ik volmondig te zeggen dat we in staat zijn om daarin mee te denken en het in te vullen waar nodig. De groei die we doormaken is niet alleen in omvang, maar ook in de totaaloplossing die we bieden.

Welke collega van je zie je graag in een volgend rubriek? En welke vraag moet er zeker gesteld worden?

Dan kom ik bij Mike van Eesteren uit. Ik werk sinds oktober met hem samen en hij maakt waar wat ik aan de voorkant allemaal heb mogen vertellen.

De vraag die je hem mag stellen is: “Op welke manier probeer jij meer te doen dan dat er van je wordt verwacht?”

Een greep uit onze opdrachtgevers

 • AIR-Amsterdam
 • AON
 • Akzo-Nobel
 • Altran
 • Amsterdam-Commodities
 • Anthony-Veder
 • AstraZeneca
 • BAM-Techniek
 • BDO
 • Bakerstreet
 • Batenburg-Techniek
 • EY-logo-li
 • Evides-NV
 • FNV
 • Gemeente-Delft
 • Gusto-MSC
 • Heijmans
 • KDPS
 • Katholieke-Scholenstichting-Utrecht
 • Klasmann-Deilmann
 • Koole-Tankstorage-Minerals-BV
 • Liberty-Global
 • Logo-Adidas
 • Logo-ING
 • Mammoet
 • Miele
 • Nederlandse-Spoorwegen
 • PW-Central
 • PWC
 • ProRail logo
 • RDW
 • Schiphol-Nederland
 • Stichting-Boor
 • Stork-Technical-Services
 • Unirobe-Meeus-Groep
 • Van-Herk-Groep
 • Veiligheidsregio-Rotterdam-Rijnmond
 • logo-dak-kindercentra
 • logo-delft-uni
 • logo-haribo
 • logo-nationalenederlanden
 • logo-nrc-value
 • logo-seaway
 • logo-vanhessen
 • logo-wzh

  Aangenaam kennis te maken!

  Contact Agium

  Locaties

  Delftechpark 15, 2628 XJ Delft (Noord)

  Cartier van Disselstraat 1b, 4835 KC Breda (Zuid)

  Telefoon

  015 - 369 7707 (Delft)
  076 - 200 5041 (Breda)

  Email

  info@agium.nl

  Contactformulier

  Please let us know your name.
  Please let us know your email address.
  Please let us know your message.
  Invalid Input