“Agium is een bedrijf waar je jezelf kunt zijn en jouw doelen kunt behalen”

Bij Agium ontdekt Oktay Dedek (25) hoe waardevol het is om zich in te zetten voor de publieke sector. “Als financial draag je zo indirect bij aan de maatschappij doordat je zorgt voor kloppende financiën bij publieke organisaties.”

Na afronding van zijn hbo-opleiding fiscaal recht & economie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven werkt Oktay een half jaar bij een accountantskantoor waar hij niet helemaal op zijn plek zit. Hij wil graag werken binnen de publieke sector, maar weet niet waar hij moet beginnen. Een goede vriend werkt bij Agium en raad hem aan om kennis te maken. “Destijds was Agium Public Finance net opgericht. Ik ben op gesprek gegaan en was al vrij snel om. Ik wilde graag het publieke domein verkennen, werken bij Agium was voor mij de beste stap.”

Werkervaring in Rotterdam

In maart 2022 gaat Oktay aan de slag bij zijn eerste opdrachtgever: Woonstad Rotterdam. Hier werkt hij als medewerker aan de juiste financiële huuradministratie voor de organisatie. Oktay: “In eerste instantie zou ik er zes weken werken, maar het werd uiteindelijk een opdracht voor een jaar. Als medewerker huurzaken was ik vooral bezig met de afhandeling van de bezwaarschriften die op de afdeling binnenkwamen en het opstellen van bijvoorbeeld de afrekeningen van service- en stookkosten.” Oktay werkt daarna vier maanden als medewerker vastgoedadministratie waar hij toeziet op het verzamelen en opstellen van documenten voor een VPB-aangifte.

Sinds 1 augustus 2023 werkt Oktay bij de gemeente Rotterdam als financieel administrateur op de corona afdeling. “Dat is het mooie om bij Agium te werken. Ze vragen altijd wat jij wilt en houden daar ook rekening mee. Mijn huidige werkzaamheden hebben betrekking op alle zaken rondom corona en daarnaast werk ik ook aan een project rond de HPV-vaccinatie ter voorkoming van baarmoederhalskanker. Ik richt me vooral op bestelaanvragen en het maken van inkooporders. De gemeente moet namelijk de gemaakte kosten kunnen verantwoorden. Het is belangrijk om te laten zien waar bijvoorbeeld de subsidies naartoe gaan, welke bijkomende kosten met betrekking tot corona en HPV zijn gemaakt, urendeclaraties controleren, declaraties opstellen voor de gemaakte kosten, en meer.”

Het juiste leertraject

Als Agium Public Finance professional krijg je bij Agium de kans om te werken aan zowel je soft als hard skills, geeft Oktay aan. “Met betrekking tot soft skills komt een communicatietraining goed van pas waar je zowel leert pitchen, maar ook jezelf leert kennen. Wat wil ik, wie ben ik, en hoe bereik ik mijn doel? Ook is het belangrijk dat je op de juiste manier kan communiceren met bijvoorbeeld je manager. Goed kunnen communiceren en feedback geven heeft namelijk direct invloed op de sfeer op de werkvloer. Daarnaast heb ik ook Excel, Lean en Power BI-training gevolgd en die kennis kon ik meteen toepassen tijdens mijn opdrachten.”

Naar de toekomst toe wil Oktay bij de Rijksoverheid of de Belastingdienst werken. “In het begin wist ik niet precies welke richting ik op wilde. Door het Agium-leertraject en de trainingen die ik volg, heb ik wel een beter beeld van waar ik naartoe wil werken. Business control trekt mij aan, maar tegelijkertijd lijkt het mij ook interessant om me juist verder te ontwikkelen in fiscaliteit. Over een aantal jaar zie ik mezelf wel werken bij

het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) of de Belastingdienst. Dat is voor mij dan de ultieme combinatie: dagelijks werken met cijfers, maar je zet je ook in voor een maatschappelijke organisatie”, benadrukt Oktay.

Kennisoverdracht

Hoewel Oktay regelmatig contact heeft met zijn ambitiemanager om zijn doel(en) te bespreken, heeft ook het contact met andere Agium collega’s voor hem een grote toegevoegde waarde. Oktay: “Met collega’s waarmee ik tegelijkertijd het leertraject ben gestart, vormen we de Young Agium Professionals Groep. Natuurlijk hebben we ook een aparte groepschat waar we elkaar op de hoogte houden hoe het gaat bij onze opdracht. Door de korte lijntjes onderling kun je makkelijk met collega’s afspreken die een bepaalde functie uitoefenen die jou interessant lijkt: wat houdt het nu echt in en wat maakt het nou zo leuk? Dat is het mooie van Agium: het is een bedrijf waar je jezelf kunt zijn en jouw doelen kunt behalen.”

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers terwijl je werkt aan je professionele vaardigheden? Dan horen we graag van je! Stuur ons een open sollicitatie en we komen zo snel mogelijk bij je terug voor een (digitale) kop koffie!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.