“Als je binnen de opdracht proactief bent, dan volgt de waardering vanzelf”

Wie bij Agium in dienst komt, wordt steeds bij andere opdrachtgevers geplaatst. Hoe ziet zo’n loopbaan er eigenlijk uit? Jordy de Vos werkte in acht jaar tijd al bij zes opdrachtgevers. “In het begin wil je heel snel groeien. Mijn advies is om niet te snel te willen. Met geduld en hard werken kom je er wel.”

Jordy de Vos studeerde bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool. Na zijn opleiding wilde hij aan de slag bij een detacheerder. “Ik wist dat ik in finance verder wilde, maar nog niet precies bij wat voor type bedrijf. Ik wilde me niet binden, maar flexibel blijven op de markt. Het is goed voor je ervaring om verschillende organisaties te zien. Iedere keer is het weer aanpassen en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Dat vind ik leuk aan gedetacheerd zijn: het houdt mij scherp.”

Een van de detacheerders waarmee Jordy kennismaakte was Agium. “Wat mij aansprak was dat ze sterk zijn gericht op de ontwikkeling van hun medewerkers. Het gaat er niet zozeer om je zo snel mogelijk te plaatsen op een opdracht, maar Agium wil dat je steeds weer een stap zet in je ontwikkeling. Een half jaar nadat ik was gestart, begon de eerste groep Young Agium Professionals (YAP). Voor mij was het leuk om op te trekken met deze groep en alle andere collega’s te leren kennen.”

Kijken hoe het gaat.

De eerste opdrachtgever waar hij aan de slag ging was Mediq Apotheken. Hij begon er op de debiteurenadministratie. “Vlieguren maken”, noemt Jordy het. “Ik had geen sterke voorkeur voor een eerste opdracht. Eerst maar eens kijken hoe het gaat en hoe ik me zou ontwikkelen. Ik werd begeleid door een senior professional aan wie ik inhoudelijke vragen kon stellen. Er waren destijds nog geen ambitiemanagers die zich meer richten op je persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Ik ben gewoon gaan knallen, heb veel met controllers gesproken en zoveel mogelijk zaken opgepakt.”

Verbreding van taken

Daarna ging hij aan de slag bij Schiphol Telematics. Naast de administratie, was hij hier ook verantwoordelijk voor projectbeheer. “Een mooie kans om mijn werkveld te verbreden. Ik kreeg er te maken met stevige projectmanagers. Als zij hun targets niet haalden, moest ik dat signaleren en daarover rapporteren bij het management. Een uitdagende opdracht! Dit heb ik twee jaar gedaan.” Aansluitend deed Jordy een kortere opdracht bij KLM en een bij ING. “Bij ING deed ik ervaring op met accounting, belangrijke kennis voor een financial. Na een jaar had ik veel geleerd en vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Van finance naar business control

Daarna ging hij naar Telecom Infra dat tijdens zijn opdracht werd overgenomen door Cellnex. Hier mocht hij de stap maken naar business controller. “Een hele toffe opdracht. Bij business control kijk je breder dan alleen naar de cijfers: hoe staat het bedrijf ervoor? Halen we de gestelde targets? Tegen welke prijs moeten we een nieuw product of nieuwe dienst aanbieden? Met welke investering gaat dit gepaard? Wat levert het op? Daarover adviseerde ik het management. Het leukste van business control is dat je de organisatie vooruit helpt. Je advies heeft impact op de groei van de organisatie.”

Van klein naar groot

Zijn volgende stap was naar Nationale Nederlanden. “Daar was ik ook business controller,

maar dan als onderdeel van een grote organisatie. Hier richtte ik me vooral op Financial Planning & Analysis; de drie jarenplannen en de budgetten voor twee business units. In totaal zat ik 1,5 jaar bij Nationale Nederlanden.” Op dit moment werkt Jordy als business controller bij Coca-Cola Europacific Partners. “Ik wilde graag werken bij een bedrijf waarbij een product centraal staat, omdat ik daarvoor voornamelijk in die dienstensector heb gewerkt. Door de ervaringen in de afgelopen jaren ben ik snel ingewerkt en kan ik snel van waarde zijn voor een organisatie. Je kunt iemand als mij snel loslaten in de organisatie en dan mag je ervan uitgaan dat taken goed uitgevoerd worden.”

Meerwaarde tonen

In de 8,5 jaar bij Agium heeft Jordy zes opdrachten achter de rug en is hij bezig met zijn zevende. De meeste van zijn opdracten waren voor meer dan een jaar. “Ik vind het belangrijk dat je als gedetacheerde zorgt dat je ook andere kansen in de organisatie ziet, waar je je meerwaarde kunt tonen. Dat je zichtbaar bent, toegevoegde waarde biedt en oplossingsgericht denkt. Dan wil de opdrachtgever vaak dat je langer blijft. En laat wat achter, zorg voor verbeteringen waar ze aan de lange termijn ook wat aan hebben.”

Optimale ondersteuning met opleiding en training

Agium ondersteunt alle professionals optimaal, vindt Jordy. “Er is veel aandacht voor trainingen, zoals persoonlijke effectiviteit en specifieke cursussen. Mijn ambitiemanager houdt de voortgang bij van mijn ontwikkeling en adviseert daarbij wat je ik nodig hebt om verder te komen. Daarnaast biedt Agium de mogelijkheid een masterstudie te doen naast je werk. In 2018 begon ik aan de Master Controlling bij Nyenrode. Ik werkte toen 36 uur en ging op donderdagen naar Breukelen om de lessen te volgen. Het was goed te combineren. Ik was gemotiveerd, stak er veel energie in waardoor ik in 2021 de Master heb afgerond.”

Zo’n 3 tot 4 weken voor een opdracht is afgerond, krijgt de professional een uitnodiging van een business manager. “Je geeft dan een update van wat je allemaal hebt gedaan. Daarnaast geef je een sales pitch over wat voor type opdracht je wilt gaan doen. Welke stap wil je zetten? In welke branche en welke functie? Op dit moment vind ik de functie van business controller nog heel erg leuk, waarbij het mij nog interessant lijkt om onderdeel uit te maken van M&A (mergers & acquisitions) trajecten. Finance manager en uiteindelijk CFO lijken mij ook nog mooie uitdagingen waar ik naartoe kan groeien. Ik neem namelijk vaak de leiding in opdrachten en vind het leuk om met mensen om te gaan. Als het tegenvalt kan ik altijd nog kiezen voor een opdracht met minder managementwerkzaamheden. Op deze manier kan ik goed uitzoeken waar mijn talenten liggen.”

Geef het de kans

Naast de ondersteuning van de ambitiemanager krijgt Jordy ook de ondersteuning van de business manager tijdens een opdracht. “Daarmee evalueer je eens in de drie maanden hoe de opdracht verloopt. Hebben beide partijen het nog naar hun zin? Wil je nog verlengen? Is de opdrachtgever tevreden? Komen de verwachtingen nog overeen? Als je het niet naar je zin hebt, kun je dat ook aangeven. Mijn advies is wel om een opdracht wat langer de kans te geven. In begin is het zaak om eerst maar te bewijzen dat je een goede finance professional bent. Pas later in je carrièrepad probeer je meer de opdracht te vinden die aansluit op je ambitie.”

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.