Medior professional Irfaan

Finance Controller Irfaan (26) werkt via Agium inmiddels bij Shell, maar zat hiervoor bij Total Exotics, een importeur van mango’s en avocado’s. De eerste periode leerde hij het bedrijf goed kennen, nu is hij volop bezig met verander- en verbetertrajecten. “Als je vriendelijk en direct bent, krijg je veel gedaan.”

Irfaan werkt nu iets meer dan een jaar als Finance Controller bij Total Exotics, een importeur van mango’s en avocado’s. Het is zijn eerste opdracht via Agium. Hij begon op de support-afdeling en het was de bedoeling dat hij drie maanden zou blijven. Dat liep anders: er was tijdelijk een Assistent Controller nodig op de afdeling Finance.

Van dagelijkse operatie naar veranderprojecten

‘Die kans greep ik meteen’, vertelt Irfaan. ‘Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld voor wekelijkse rapportages, de belastingaangifte en het debiteurenbeheer. Dat duurde tot december, toen er een nieuwe collega werd aangenomen. Ik heb haar ingewerkt en sindsdien houd ik mij vooral bezig met verandertrajecten.’

Hij had Total Exotics in korte tijd goed leren kennen en kan daardoor aan de slag met constante verbeteringen uitstippelen en doorvoeren. ‘Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opnieuw inrichten van de btw-instellingen in Navision, analyses op de materiële vaste activa, leaseadministratie en de voorraad.’

 

Problemen herkennen en oplossen

Dat Irfaan makkelijk praat, komt hem goed van pas. ‘Door al mijn gesprekken met collega’s begreep ik snel waar zij tegenaan liepen en hoe ik dat kon oplossen’, zegt hij. ‘Zo is het mij gelukt om de communicatie tussen de verkopers, inkopers en de loods te verbeteren.
Ik stuurde per dag een standaardschema dat inzicht gaf in de tijd van binnenkomst van de mango’s en avocado’s en eventuele extra actiepunten.’

Dit wil ik ook!

Dubbel van het lachen in de groepschat

Irfaan praat met zijn ambitiemanager bij Agium over de voortgang van de opdracht en zijn persoonlijke doelen. Hij volgde cursussen Excel voor Gevorderden en Zelfbewust Beïnvloeden. Binnenkort begint hij met een masteropleiding naast zijn werk.
Verder gaat Irfaan regelmatig naar speciale themabijeenkomsten waar hij andere Agium-medewerkers ontmoet. “Het Agium-team zie ik minder vaak, maar als ik ze zie is er altijd een super goede sfeer. Zelfs toen de bijeenkomsten in coronatijd digitaal plaatsvonden lag ik dubbel van het lachen in de groeps-chat!”

Tip van zijn broer

Voordat Irfaan bij Agium aan de slag ging, werkte hij voor een kleine consultant in Amsterdam. “Ik merkte dat ik te weinig uitdaging had daar, ik wilde aan de slag voor grotere, interessante opdrachtgevers”, vertelt hij. “Op dat moment werkte mijn broer bij Agium en hij was zo enthousiast, dat ik besloot te solliciteren.”

Dat bevalt goed. “Je doet snel nieuwe ervaring op”, zegt hij. “Heb je het niet naar je zin? Dan kun je dat aangeven en ben je binnen de kortste keren aan de slag voor een andere organisatie. Je leert wat echt bij je past.”

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers terwijl je werkt aan je professionele vaardigheden? Dan horen we graag van je! Vertel ons over jouw ambities en kwaliteiten in een open sollicitatie.

Laten we praten!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.