Agium Public Finance

Onderzoeksrapport finance

Als financial binnen de publieke sector zet jij jouw maatschappelijke drijfveren om in daden.

Voor jonge en ambitieuze financials liggen er prachtige uitdagingen te wachten binnen de publieke sector. Als finance professional bepaal jij hoe men efficiënt en effectief publieke gelden inzet. Binnen een domein dat steeds verder verjongt, kun jij maatschappelijke impact maken. Leon Versluijs Ambitie Manager bij Agium Public Finance (APF) powered by ANG, gaat in op het uitdagende karakter van de publieke sector.

De maatschappelijke vraagstukken die spelen zijn legio. Van de torenhoge energieprijzen en grote tekorten op de woningmarkt tot groeiende migratiestromen. Als financial kun je meedenken over en een bijdrage leveren aan deze maatschappelijke kwesties. Sterker nog: (de)centrale overheden en andere publieke organisaties snakken naar jonge en ambitieuze financials. Samen met de ervaren finance professionals geven ze het publieke domein van de toekomst vorm.

Want die toekomst is steeds meer datagedreven. En binnen die ontwikkeling is er voor jou als young financial een cruciale rol weggelegd. Zeker nu wet- en regelgeving de financiële verantwoordelijkheid steeds meer bij de overheidsinstanties zélf neerleggen. Hierdoor vormt finance een nóg crucialer onderdeel van de bedrijfsvoering. Iets wat het werkveld voor de finance professional binnen de publieke sector alleen maar uitdagender maakt.

Van accounting tot financieel management

In álle domeinen kun je als ambitieuze financial je ei kwijt. Van accounting, administratie, financial control (financieel consulent), financieel adviseur (business control) tot financieel management. Of je nu liever meer met cijfers bezig bent, of jezelf eerder als een generalist – en dus meer als een (toekomstgerichte) financieel adviseur – ziet. Voor beide type financials ligt er nu, en in de toekomst, een belangrijke rol weggelegd binnen de publieke sector.

Immers: wil je als financieel adviseur de organisatie datagedreven kunnen adviseren, dan moeten de rapportages en bijhorende tooling op orde zijn. En dat is weer het domein van de financial controller! Terwijl er op het vlak van accounting en administratie ook nog flinke digitaliseringsslagen vallen te slaan. Zoals het efficiënter inrichten van de declaratieprocessen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de data in de rapportages ook daadwerkelijk kloppen.

Ontwikkelpad op maat

Je hoort het al: de uitdagingen en mogelijkheden als financial binnen het publieke domein zijn volop aanwezig. Én bereikbaar, via een ontwikkelpad dat bij jouw persoonlijke en professionele ambities past. Zoveel mensen, zoveel wensen. Of je ambities nou liggen op het vlak van financieel advies, of als leidinggevende binnen financial control.

Wat als een paal boven water staat, is dat je binnen het publieke domein in staat bent om je maatschappelijke drijfveren om te zetten in daden. Jij zorgt ervoor dat organisaties publieke gelden effectief en efficiënt inzetten en dat dit aan de geldende wet- en regelgeving voldoet.

Werk als public trainee voor de mooiste opdrachtgevers!

Voor ambitieuze en maatschappelijk betrokken financials hebben we bij APF een uniek tweejarig traineeship ontwikkeld. Waarbij je de theorie direct in de praktijk brengt. Volg trainingen over o.a. PowerBI en Agile & Scrum, terwijl je bij de mooiste opdrachtgevers binnen het publieke domein aan de slag gaat. Denk hierbij aan gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties, het Rijk en andere (semi-)overheidsinstellingen.

We horen graag iets van je!

Lees hier meer over ons talentenprogramma. Maar ook als je al wat meer (financiële) ervaring hebt, leren we je graag kennen! Laat daarvoor je gegevens hier achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

 

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Liever direct en persoonlijk contact?

Bel of e-mail met
Olaf Poot