Altijd op zoek naar bijzonder talent

Agium typeert zichzelf als ‘ontwikkelbedrijf’. Dat houdt in dat we continu investeren in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Een belangrijke spil daarin zijn onze twee ambitiemanagers: Leon Versluijs en Wouter van Alphen. Zij gaan met hart en ziel op zoek gaan naar dat ene bijzondere talent in de Agium-professional.

De ambitiemanager is het vaste aanspreekpunt voor iedere Agium professional. Hij begeleidt de professionals bij het vinden van de juiste balans tussen werken, leren en privé en helpt hem of haar bij het vinden van de richting om zich verder in te ontwikkelen. In het eerste jaar van de aanstelling heeft iedere professional vier gesprekken met de ambitiemanager. Daarin komen altijd vier vaste thema’s aan bod: privé, opdracht, ontwikkeling en competenties/talent. Ook tussendoor kunnen de professionals altijd aankloppen bij de ambitiemanager als ze een vraag hebben. En als ze switchen van opdracht krijgen vindt er een gesprek plaats: welke ambitie hebben ze om door te groeien?

Als vanzelf

Een van de belangrijkste doelstellingen van de ambitiemanager is het ontdekken van dat ene speciale talent, waarin de professional als van nature uitblinkt. Maar hoe doe je dat? Wouter van Alphen heeft een achtergrond als coach van jonge voetbaltalenten. Die ervaring komt goed van pas. “We kijken heel specifiek naar de unieke competenties waarin je uitblinkt. Ben je iemand die direct aan de slag gaat? Die eerst alles structureert? Een helicopterview heeft? Het gaat om het voorkeursgedrag dat iemand als vanzelf vertoont, waar je goed in bent geworden en waarmee je impact kunt maken bij klanten. Dat voorkeursgedrag achterhalen we niet alleen door gesprekken over werk, maar juist ook over de privésituatie.”

Maar dan een papiertje

De nadruk op het talent van medewerkers zorgt er voor dat Agium heel gericht professionals selecteert voor opdrachtgevers. Dat gaat een stuk verder dan wat er in het CV staat. Wouter: “We kijken naar wat het bedrijf nodig heeft en welke kandidaat daarop het beste aansluit. Stel: je hebt vier gelijkwaardige CV’s. Dan bepaalt het type persoon de beste keuze voor deze organisatie. Soms is het handig om te kiezen voor iemand die de kat uit de boom kijkt en eerst gaat structureren. Of, wanneer de organisatie vastgeroest lijkt, kan juist iemand die wat reuring veroorzaakt de juiste keuze zijn. Iedere opdracht vereist een persoon die op dat moment het beste past.”

Be the change

Het sluit ook aan bij de aanpak van Agium om niet alleen uit te voeren wat exact de opdracht is, maar juist wat extra’s te doen. Vandaar de slogan ‘Be the change’. Daar sluit de taak van ambitiemanager Leon Versluiijs exact op aan. Leon zat zelf dertien jaar via Agium gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers en wilde zich verder bekwamen in het begeleiden van medewerkers. De rol van ambitiemanager past hem goed.

“Het ontdekken van het unieke talent van een collega sluit ook helemaal aan bij de Run to change-aanpak van Agium. We worden ingehuurd voor een opdracht, bijvoorbeeld het wegwerken van achterstanden of het vervangen tijdens een zwangerschapsverlof. Onze eerste stap is: doen wat ons gevraagd wordt en zorgen dat de klant tevreden is. Dat noemen we ‘run’. Maar vervolgens kijken we: hoe helpen we de opdrachtgever écht verder? Hoe zorgen we voor verandering? Hoe trekken we de opdracht naar een hoger niveau? Ofwel hoe zorgen we voor ‘change’? Dat maakt Agium uniek.”

Ziet de opdrachtgever deze bijzondere talenten ook terug in de medewerker? “Ook dat peilen we”, legt Leon uit. “De business manager heeft maandelijks contact met de opdrachtgever. Maar daarnaast sturen wij ook een vragenlijst naar opdrachtgevers om te toetsen of deze ook beleeft wat wij ervaren tijdens onze gesprekken met de professional. En eens per jaar bezoeken we de opdrachtgever zelf.”

De drive om zich verder te ontwikkelen zit volgens Leon in het dna van iedere Agium-professional: “Doordat we focussen op de impact die je maakt en op de inzet van voorkeursgedrag, zet je sneller stappen in je carrière. Het is geweldig om daarbij te helpen.”

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.