“Het is fijn om met jonge collega’s te sparren over je opdracht”

Public Finance Professional Marije Kornet (26) maakt een persoonlijke groeispurt door tijdens haar eerste opdracht als financieel beleidsmedewerker bij de gemeente Den Haag. “Mijn werk richt zich op managementinformatie: informatie ophalen, informatie teruggeven, sturen en rapporteren. Nu durf ik het initiatief te nemen om relevante informatie te verzamelen.”

Marije sluit zich in december 2022 aan bij Agium als Public Finance Professional vanwege de open werksfeer en de leermogelijkheden. “Nadat ik mijn bachelor bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam had afgerond, was ik onzeker over mijn volgende stap. Ik zocht naar een bedrijf waar ik kon werken en leren. Via een Google-zoektocht kwam ik uit bij Agium. Ik was meteen enthousiast over de kansen die ik op de website zag.”

In het tweejarige traject van Public Finance werkt Marije elke zes tot twaalf maanden bij verschillende maatschappelijke organisaties. “Je bent niet alleen maar bezig met financiële targets, zoals je vaak ziet bij commerciële bedrijven. Agium bedient ook klanten in de onderwijssector en woningcorporaties, wat mij aansprak omdat ik wil bijdragen aan de maatschappij.”

Planning- en Controlcyclus

Bij de gemeente werkt Marije op de afdeling Vergunningen en Toezicht, gericht op bouwveiligheid. Ze maakt deel uit van het cluster bedrijfsvoering. “Ons cluster richt zich niet op bouwaanvragen of technische adviezen, maar op het gehele proces. Van begrotingen en jaarrekeningen tot kwartaaldocumenten: wij houden ons bezig met de Planning- en Controlcyclus. Momenteel werken we aan de begroting voor 2024. Daarnaast onderzoek ik hoeveel personeelscapaciteit we volgend jaar nodig hebben om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren, en dat breng ik samen in een werkplan. Daarbij kijk ik voortdurend naar mogelijkheden om dat bestand overzichtelijker te maken en het proces te optimaliseren.”

Productiviteit en assertiviteit

Marije heeft een contract van 32 uur, waardoor ze ruimte heeft om in haar vrije tijd een opleiding psychologie te volgen aan de Open Universiteit. Ook leert ze onder werktijd door. “We krijgen verschillende cursussen onder werktijd aangeboden. Dit kan specifiek gericht zijn op onze werkzaamheden, zoals gemeentefinanciën of werken met Excel en Power BI, maar ook op soft skills zoals communicatie.”

Tijdens haar opdracht merkt Marije dat ze een persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt en nu assertiever durft te zijn. “Als jonge medewerker vond ik het in het begin moeilijk om mijn stem te laten horen tijdens vergaderingen. Dankzij praktische tips uit trainingen en gesprekken met mijn ambitiemanager heb ik geleerd hoe ik dit kan aanpakken.”

Doorlopende leerlijn

Bij Agium speelt ambitiemanagement een belangrijke rol. Een ambitiemanager ondersteunt de professionals gedurende het traject, geeft Marije aan. “Elk kwartaal heb ik een gesprek met mijn ambitiemanager. Tussendoor kan ik altijd bellen voor vragen of een afspraak maken als dat nodig is. Het is echt afhankelijk van waar je behoefte aan

hebt. Bovendien kan ik alles delen met mijn ambitiemanager, zonder dat hij zelf op die opdracht zit. Dat is voor mij de toegevoegde waarde van detachering.”

De connectie tussen jonge collega’s is voor Marije een groot pluspunt. “Agium organiseert veel sociale activiteiten, zoals borrels en uitjes. Het is fijn om jonge collega’s te ontmoeten die in dezelfde branche werken en met hen te sparren over een opdracht.”

De toekomst

Als Public Finance Professional wil Marije zich de komende jaren verder ontwikkelen. “Financials zijn vooral gericht op cijfers, maar ik vind de politiek-bestuurlijke context in mijn huidige werkzaamheden ontzettend leuk. Uiteindelijk zou ik graag een opdracht willen doen op een ministerie van VWS of het OCW. Daar werk ik naartoe.”

Wil je ook aan de slag voor interessante opdrachtgevers terwijl je werkt aan je professionele vaardigheden? Dan horen we graag van je! Vertel ons over jouw ambities en kwaliteiten in een open sollicitatie.

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.