”Als trainee maak je meteen het verschil”

Business control, data of IT? Finance Trainee Frank Geng (24) werkt via Agium in allerlei verschillende rollen. In korte tijd leert hij veel over zijn vakgebied, leiderschap én over zichzelf. “Als je af en toe ‘nee’ kunt zeggen, sta je sterker.”

De eerste opdracht die Frank Geng uitvoerde via Agium was spannender dan hij in eerste instantie verwachtte. “Bij de meeste bedrijven begin je in een startersfunctie als je net binnenkomt”, vertelt hij. “In mijn geval liep dat net even anders. Ik kreeg tijdens mijn eerste opdracht meteen veel verantwoordelijkheid.”

Na twee maanden leiding geven

Frank begon direct na zijn bacheloropleiding Finance & Control aan de traineeship bij Agium. “Detachering sprak me aan, omdat je een kijkje in meerdere keukens kunt nemen. Je leert mensen kennen bij diverse bedrijven en hebt ruimte om te ontdekken wat het beste bij jou past.”

Hij mag als trainee verschillende rollen uitproberen. Zijn eerste werkervaring was de functie Finance Trainee was bij Telekom Infra. “In het begin leidde mijn collega Stephen het project, maar na een maand of twee was ík de leider. Dat was wel even spannend, ik had namelijk verwacht dat ik bijvoorbeeld op de administratie zou beginnen.”

De opdracht bij Telekom Infra is inmiddels klaar en Frank is tevreden. “Ik kon meteen het verschil maken. Ik kreeg genoeg dagelijkse ondersteuning van ervaren Agium-collega’s en kon via Webex honderd andere collega’s vragen stellen. Ik ben enorm gegroeid in deze opdracht. Niet alleen weet ik meer, ik ben ook een stuk zelfverzekerder. Het was echt top om op deze manier te beginnen.”

Robotisering bij Boskalis

Frank volgt het talentenprogramma van Agium: YAP (Young Agium Professional). Tijdens dit traject krijgt hij coaching, intervisie en loopbaanbegeleiding. Twee keer per week volgt hij trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Scrum, Controlling en persoonlijke vaardigheden. Op dit moment werkt Frank bij Boskalis, een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. “Daar zet ik de eerste stappen op het gebied van robotisering”, vertelt hij. “Samen met de afdeling IT automatiseer ik de processen. We geven antwoord op belangrijke vragen, zoals: wie keurt het goed als een proces geautomatiseerd wordt? Hoe communiceren we een nieuw proces naar de afdeling productie? Ik zet afspraken op papier én ik geef leiding.”

‘Nee’ leren zeggen

Tijdens de trainingen werkt Frank aan zijn leiderschapskwaliteiten. “Ik leer bijvoorbeeld ook mijn grenzen aan te geven en helder te communiceren met opdrachtgevers”, zegt hij. “Je staat veel sterker als je af en toe ook ‘nee’ kunt zeggen. Een opdrachtgever respecteert dat.”

Frank vindt vrijheid belangrijk, daarom werkt hij voor bedrijven die hem zijn eigen werkdag laten indelen. “Ik ben bijvoorbeeld echt geen ochtendmens”, vertelt Frank. “Om zes uur beginnen, dat is niks voor mij. Bij Boskalis kan ik gelukkig zelf bepalen wanneer ik mijn werkdag begin en eindig. Ik werk ook veel vanuit huis, waar ik mijn eigen kantooromgeving heb met drie grote monitoren. Op die manier kan ik optimaal mijn werk doen.”

Wil je ook meteen aan de slag voor topwerkgevers na je hbo- of wo-opleiding? Tijdens een traineeship bij Agium maak je een vliegende start en doorloop je een waardevol traject met persoonlijke ontwikkeling, intervisie en loopbaanbegeleiding.
Hier lees je er alles over!

Neem contact met ons op


Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.