Er is heel veel wat je niet kunt beïnvloeden. Accepteer dat en kijk hoe je ermee om kunt gaan. Waar zit jouw energie? En hoe kunnen we elkaar daarin helpen? 

-Stephen R. Covey, was een Amerikaans auteur en schreef o.a. The Seven Habits of Highly Effective People-

Hoe neem je mensen mee in een veranderende organisatie?

Hoe neem je mensen mee in een veranderende organisatie? 

Mensen willen wel veranderen, maar vaak wordt dit verkeerd aangepakt. In verandertrajecten wordt vaak gekeken naar de personen in de organisatie die moeten veranderen. Maar daar moet het juist niet om gaan. Hoe zorg je ervoor dat mensen vanuit hun intrinsieke motivatie meegaan in een verandering? Zodat ze zien waar ze aan bij kunnen dragen.

Marinda van Harskamp, Director Accounting Louwman Group, is geïnspireerd door dit inzicht. “We zijn continue bezig met verandertrajecten, de wereld verandert en bedrijven ook. De mens moet daarin mee. Sterker nog; mensen staan centraal”. 

Marinda is altijd bezig met de vraag waarvan mensen een twinkeling in hun ogen krijgen. Het draait om de intrinsieke motivatie van de mens. Natuurlijk, als ‘rasechte’ accountant onderstreept Marinda dat de basis van het proces ligt bij het registreren van alle financiële acties. Daarnaast wordt met elkaar gewerkt aan één doel; decentrale accounting afdelingen samenbrengen tot 1Accounting. Oude patronen en dynamieken veranderen, heeft vertrouwen nodig. Hoe zorg je als manager dat mensen met plezier bijdragen aan het realiseren van de ambitie, binnen de afgesproken kaders en gedragsregels?

Hoe weet Marinda mensen in hun kracht te zetten, zonder te wijzen op goed en fout?

Meer informatie over de podcast?

Michael van Asperen

Community Manager
+31 (0)6 1588 5665